I verktygslådan: Google Formulär

Självrättande uppgifter och tester
Vill du göra självrättande uppgifter och/eller tester som du delar med eleverna via en länk så att eleverna enkelt kan göra uppgiften/testet på sina egna mobiler medan du får alla svar/resultat automatiskt och prydligt levererade till ett Excelark? Inga konton eller inloggningar krävs för eleverna - det enda de behöver för att göra en uppgift i Google Formulär är antingen en klickbar länk eller en qr-kod (läs om qr-koder här).

Google Formulär
Mitt tips är att använda verktyget Formulär i Google Drive. Alla har tillgång till Googles verktyg via webben, så även du oavsett vad skolan har för plattformar. Det enda du behöver är ett Google-konto, dvs ett gmail, vilket de allra flesta av oss har idag. Här kan du läsa hur du kommer igång med Formulär. Om du inte har ett Google-konto, kan du enkelt skaffa ett här.

Använd Google Formulär till att t.ex. göra självrättande läs- och hörförståelser eller grammatiktest. Det går att använda bilder, video och länkar till texter/ljud på webben och göra frågor till. 

Bildbeskrivning
Jag har gjort en kortfattad bildbeskrivning av hur man gör i Google Formulär - se bifogad pdf-fil längst ner i inlägget. Vidare finns det en mängd videomanualer på Youtube.

Vill du se ett exempel på en självrättande läsförståelse?
Klicka här: https://forms.gle/S8cAWzjW259CGFwR7 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etiketter