Sfi-lärartidningen - succén fortsätter

www.textpalatset.se/sfi www.textpalatset.se/sfi

Efter starten i oktober (ett tidigare inlägg här) är nu den digitala Sfi-lärartidningen en succé. Vi är så glada för det! Jag är med i redaktionen, så därför skriver jag "vi". Många läser tidningen och många prenumererar på den. Den är ju gratis och som pdf, så bättre kan det inte bli.

Sfi-lärartidningens koncept
Efter fyra nummer känner läsaren igen sig i tidningens koncept: intervjuer, reportage, inblick i vad forskningen har att säga i ämnet som finns som månadens tema, reportage "månadens sfi" samt artiklar om olika sfi-skolors intressanta satsningar och erfarenheter och klassrumsnära tips och framgångsrika exempel på hur några sfi-lärare arbetar. I det här numret berättar vi t.ex. om sfi för döva nyanlända i Örebro. Helt fantastiskt. Själv har jag en fast kolumnspalt i tidningen och i den tipsar jag alltid om något bra och användbart. Små korta texter som är jätteroligt att skriva varje månad. 
 
Här är mina 4 krönikor hittills, i fall du vill läsa:
Utvecklas med podd (2018:10)
Om grammatik (2018:11)
NC-podden Språk och yrke (2018:12)
Språk som resurs (2019:1)


Sfi-lärartidningen - de 4 hittills publicerade nummer
De teman som finns är digitalisering, språkutvecklande arbetssätt, språket i arbetslivet/yrkes-sfi och modersmålets roll.

Nästa nummer som utkommer 15 februari har som tema att undervisa på studieväg 1, kurserna A-D. Det blir spännande, så missa inte det! Det är alltid den 15:e i månaden som ett nytt nummer släpps.

Prenumerera?
Är du inte prenumerant men vill bli det? Det är enkelt och bekvämt att gratis få  Sfi-lärartidningen i sin mejlbox. Mejla i så fall till Annsofie.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln