Vad finns det för appar för sfi?

Vad finns det för appar för sfi? Det är en vanlig och ofta återkommande fråga. För det mesta brukar jag svara att det beror på vad du vill göra och vad du vill att dina elever lär sig. Men trots det finns det faktiskt en lista med en massa "apptips". Kanske känner du redan till den. Hoppas det.
 


Listan med "apptips"
Listan ingår i Skolverkets stödmaterial om grundläggande litteracitetsundervisning och finns publicerad som ett pdf-dokument för utskrift och nedladdningNC:s hemsida. Den skrevs 2016 av mig och Helena Mehrstedt och har sedan dess uppdaterats flera gånger, senast i december 2018.

Dokumentet heter Digitala verktyg för litteracitetsundervisning och innehåller en lista över digitala och webbaserade verktyg som lämpar sig för grundläggande litteracitetsundervisning och läs- och skrivundervisning. Den riktar sig till sfi- och sva-lärare. Du får konkreta exempel på digitala verktyg som kan användas för att skapa bloggar i undervisningen, dela och lagra digitalt innehåll, skapa interaktiva övningar för formativ bedömning, skriva med talsyntes och mycket, mycket mer.

Urvalet är gjort på pedagogisk grund och bygger på att du vet vilka aktiviteter du vill skapa i klassrummet och är på jakt efter en lämplig digital resurs att maximera den lärande effekten med.

För du vet ju: FÖRST PEDAGOGIK - SEDAN TEKNIK! 

Ladda ner eller skriv ut materialet här:

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln