Om Spellistor på youtube

Videomanualer Videomanualer

Nytt på Youtube
Det är januari och en perfekt månad att lansera lite nyheter. Min nyhet är att jag har startat en ny videokanal på Youtube som heter Ivana Eklund utbildare. Där hittar du som är sfi-lärare pedagogiska tips och reflektioner kring vuxnas andraspråksinlärning och sfi-undervisning. Språkutvecklande arbetssätt, litteracitet, digital kompetens och tips på digitala resurser är exempel på ämnen som jag vill dela med mig av via den nya videokanalen. Börja gärna med att se min korta välkomstfilm och besök sedan videokanalen. Väl där ser du en röd prenumerera-knapp i högra övre hörn. Klicka på den, så missar du inga nypublicerade videor.

Om spellistor på Youtube
Om du använder Youtube regelbundet och vill snabbt och enkelt komma åt filmer som du visar ofta i din undervisning, har du nytta av kunna skapa s.k. spellistor. Spellistor är ett sätt att spara och organisera andras och sina egna filmer i grupper efter ämne. En och samma film kan finnas med i flera olika spellistor. Skärmbilden nedan visar hur det brukar se ut på en videokanal. I mina spellistor hittar du t.ex. en mängd pedagogiskt videomaterial från Skolverket, Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) m.fl. Allt samlat i spellistor, på ett ställe. Bra eller hur? Jag har gjort spellistorna som en tjänst till dig i fall du plötsligt blir sugen på lite gratis kompetensutveckling från soffan.

Skärmbild - menyer relaterade till spellistor

För att förklara hur det funkar och hur du ska göra för att skapa, spara och hantera spellistor på din egen videokanal (om du har ett gmail-konto, så har du per automatik tillgång till en videokanal på Youtube, det är bara att logga in och aktivera kanalen), har jag spelat in en videomanual. Varsågod, här har du en audiovisuell guide. 

Att skapa spellistor på Youtube: en videomanual
För att se filmen, klicka på uppspelningsknappen.

Om videomanualen - info:
Digital enhet: Dator
Digitalt verktyg: Skärm- och ljudinspelningsverktyget Screencast-o-matic 
Publicering: Youtube

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln