På ren svenska: Om digital kompetens för sfi-lärare

I samband med utgivningen av min och Annsofie Thörnroth Engborgs bok Digital kompetens för sfi-lärare. Vad innebär vuxenutbildningens digitalisering? spelades det in ett specialavsnitt av Sfi-podden På ren svenska med Staffan Dopping.

Inspelning av "På ren svenska"

Om du inte redan har gjort det, kan du höra resultatet av inspelningen här nedan eller där poddar finns att hitta och ladda ner. För övrigt hade vi väldigt roligt medan vi arbetade, vilket också syns rätt väl på fotot som jag har laddat upp här. Vi satt på ett café i Kungsträdgården en augustiförmiddag, solen sken och alla var glada.

Temat för poddavsnittet är alltså digital kompetens för sfi-lärare - och för sfi-elever. Vilken adekvat digital kompetens behöver du som sfi-lärare, och hur kan skolan skapa organisatoriska förutsättningar för lärares kompetensutveckling? Hur ger vi sfi-eleverna en intressant undervisning med relevant innehåll, så att de kan hantera livet i dessa olika domäner även digitalt? I avsnittet utreds vad som menas med digital kompetens för sfi-lärare, sociala mediers möjligheter i sfi-undervisningen, utmaningar vi står inför i samband med digitaliseringen, möjliga fallgropar, vägvisare samt lämpliga verktyg och forskningsrön.

Om du råkade missa något av de tidigare fem avsnitten i podcastserien På ren svenska, finns de förstås kvar och tillgängliga på webben. Bara att ladda ner och lyssna. Själv medverkar jag även i avsnitt 5 som har rubriken Digitala resurser och sfi.

Sfi-podden På ren svenska ges ut av Gothia Fortbildning.

Önskar dig trevlig lyssning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln