En karta över digitala resurser för sfi-undervisningenDet här med digitala resurser ändrar sig snabbt. Några verktyg försvinner, andra tillkommer, några byter ikoner. Med andra ord kände jag att det var dags att uppdatera kartan över digitala resurser i sfi-undervisningen, som ett pedagogiskt landskap  (tidigare här).

Med kartan har jag försökt att förtydliga vilka pedagogiska modeller/metoder/aktiviteter som förstärks av vilka digitala resurser. Digitala resurser gör skillnad för elevernas lärande, om du som lärare samtidigt utvecklar din pedagogik. Det är ju ALLTID vad DU GÖR med tekniken som räknas, inte tekniken i sig. "Vad vill jag att eleverna lär sig?" måste alltid vara utgångsfrågan.

Skriv gärna ut bilden i A4-format och sätt upp, så glömmer du inte lika lätt vilka nya resurser du eventuellt är sugen på att undersöka, lära dig och implementera i din undervisning. För din digitala kompetens i utveckling.

Bilden för nedladdning och utskrift: 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln