I min sfi-bokhylla: boktips

Min sfi-bokhylla Min sfi-bokhylla

I  början av en ny termin brukar det vara ett bra tillfälle för mig att ägna mig åt egen fortbildning och investera i min kompetens. Få input. Lära mig nytt. Få inspiration. Få bekräftelse på att jag gör rätt. Inse att jag har gjort fel. Få djupare insikter. Utvecklas som pedagog, bli en bättre lärare och en mer kompetens föreläsare. Allt det här får jag bland annat genom att läsa pedagogisk litteratur. Jag lyssnar på olika lärar-poddar också, men det är ett annat område. Mitt lilla referensbibliotek här hemma växer och innehåller massor av samlad kunskap om de frågor som intresserar mig: formativa arbetssätt, språkutvecklande arbetssätt, allmän pedagogisk forskning och vuxnas lärande, digitalisering, litteracitet. Det är spännande och jag är ständigt nyfiken på att veta mer.

Jag har några olästa titlar från ifjol på lager och planerar nu min läsning för januari och februari och när jag började rota i bokhyllan med alla "lärarböckerna", fick jag en idé. Jag skulle ju kunna sammanställa en padlet med referenstitlar som finns i min egen bokhylla för att på så sätt kunna inspirera er kollegor till läsning och fördjupning. En boktips-padelt, helt enkelt. Kan det vara något? Jag tycker nämligen att det är kanon böcker allihop, med givande och högst relevant innehåll för oss som undervisar på sfi. Eftersom listan bygger på böcker som är mina egna, är urvalet högst personligt och gör inget anspråk på att ens låtsas vara heltäckande på något sätt. Det hoppas jag att alla förstår. Nya lästips emottages alltid med tacksamhet.

Boktitlarna i padleten är försedda med länkar och sorterade efter ämne:

  • undervisning och lärande
  • formativ bedömning
  • språkutvecklande arbetssätt
  • litteracitet
  • digitalisering
  • om sfi

Och du, det finns möjlighet att "lajka" titlarna i fall du upptäcker en favorit bland dem :-)

Förhoppningsvis kan boklistan hjälpa ett och annat arbetslag att välja litteratur för samläsning och efterföljande diskussioner i kollegiet. Varför inte starta en pedagogisk bokcirkel på skolan? Det vore roligt att höra om.

Så varsågod, håll till godo och låt dig inspireras till pedagogisk läsning. Och tack på förhand i fall du vill sprida boktips-padleten.

Länk till padleten:
https://padlet.com/ivanaeklund/sfi_bokhylla 
Qr-kod:

Bästa hej,
Ivana

Gjord med Padlet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln