På ren svenska - en podcast för sfi-lärare

Vet du att det har startats en podd för sfi-lärare? Den heter På ren svenska - en podcast för sfi-lärare (finns även att följa på facebook) och ska innehålla fem avsnitt. Dessa kommer att släppas med en månads mellanrum från och med nu. Första avsnittet har språk och identitet som tema och är redan ute. Finns det en magisk formel för sfi? Hur fångar vi elevens engagemang? Vad behöver jag som sfi-lärare tänka på i undervisningen? Gästen är fil.dr. Jenny Rosén och hon berättar om vad man som sfi-lärare har att förhålla sig till i mötet med alla de vuxna och livserfarna elever som sitter i våra klassrum. Hur känns det för dem att behöva sitta i skolbänken och hur fångar vi deras lärlust? Jag tycker att innehållet i avsnittet är intressant och vägvisande för sfi-lärare som är nya i yrket, men är även givande för oss som jobbat ett tag på sfi. Programledaren för podden som görs av Gothia fortbildning är Staffan Dopping. Rekommenderas varmt. 

Kommentera gärna:

Senaste blogginlägg

arkiv

Etiketter