QR-koda vad du vill och bli mer trådlös

Vi är många som har upptäckt fördelarna med att använda oss av qr-koder för att tillgängliggöra webbaserat material för våra elever. Vanligtvis leder dessa tvådimensionella streckkoder till en film på youtube, en ljudfil på soundcloud eller till en hemsida som man vill att eleverna går till för att göra en uppgift eller hämta en information.

Det hittills kanske smidigaste verktyget att generera qr-koder som sedan lätt kan kopieras och klistras in i ett word-dokument är skapaqrkod.se. Sedan finns det förstås många olika applikationer för mobiler och surfplattor som både generar och läser av qr-koderna (att läsa av qr-koder kan skapakrkod.se inte göra). Vad dessa resurser dock har gemensamt är att det innehåll som qr-koden leder/ska leda till ligger uppladdat på nätet och alltså är helt och hållet webbaserat. Med andra ord behövs det en url-länk (en webbadress) till filmen, ljudet eller hemsidan för att kunna skapa en qr-kod som genväg. Det är bra och det räcker långt. Men om jag vill ge mina elever tillgång till en viss bild eller ett viss ljud som inte ligger ute på webben, duger inte de vanliga qr-kod-generatorerna.
Läs hela inlägget inkl beskrivning av verktyget på lr-bloggen.

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln