Medverkar i lärarpodden Didaktorn: avsnitt 63

Analfabetisk genväg Analfabetisk genväg

Förra veckan besökte jag UR och programledaren Natanael Derwinger för att spela in ett avsnitt av UR:s lärarpodd Didaktorn. Samtalet skulle utgå från min bok Webbaserad alfabetisering (NoK, 2016) och Natanael blev väldigt intresserad av det här med qr-koder i undervisningen. Så det är qr-koder som poddavsnittet nr 63 mest handlar om. Men lite annat också. Som du kommer att märka när du lyssnar, så var stämningen på topp. Det var väldigt roligt att göra intervjun.

Så här beskrivs avsnittet på UR:s hemsida:
"Första gången SFI-läraren Ivana Eklund lät sin klass testa QR-koder för att komma åt läromedel på webben hände något. Eleverna, som alla var analfabeter, blev alldeles begeistrade och förstod direkt nyttan av den digitala resursen. Plötsligt kunde de hitta det som de skulle utan att behöva ta omvägar via sökmotorer och webbadresser. En genväg som inte bara gav eleverna större möjligheter att utveckla sina läs- och skrivfärdigheter, utan också frigjorde tid för Ivana Eklund att kunna ge individuell feedback till dem."

Du kan lyssna på podden och ladda ner den direkt här. Annars hittar du Didaktorn-serien överallt där poddar finns, t.ex. på iTunes. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln