Digitala verktyg i alfabetiseringsundervisningen

Igår publicerade Skolverket ett viktigt och gediget stödmaterial för sfi-lärare främst på stv 1: Digitala verktyg i skriftspråksundervisning. Stödmaterialet som är skrivet av Hülya Basaran kommer att presenteras på fyra Mötesplatser där bl.a. jag eller Hülya Basaran kommer att hålla ett seminarium i ämnet (Stockholm 5/12, Göteborg 6/12, Luleå 9/12, Arlanda 16/12). Kanske ses vi där?

Stödmaterialet som nu alltså är klart innehåller informativa och inspirerande texter och filmer om litteracitetsundervisning och digitala verktyg på sfi och även en extern lista med appar och andra digitala verktyg som lämpar sig att använda på sfi, en lista som jag och sfi-läraren Helena Mehrstedt har skapat tillsammans. Den listan beskriver både verktygens funktion och ger pedagogiska och didaktiska tips på användning i klassrummet och ligger nu publicerad på Nationellt centrum för svenska som andraspråk. Titeln är Digitala verktyg i litteracitetsundervisning. Här nedan finns texten också som pdf för nedladdning eller utskrift.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln