Interaktiv whiteboard i miniformat

Att använda det webbaserade verktyget whiteboard.fi (som jag tipsade om här) i klassrummet var:

  • enkelt både för mig och eleverna
  • roligt både för mig och eleverna
  • snabbt och smidigt för mig att öppna, rensa och stänga
  • enkelt för eleven att redigera/sudda sitt svar
  • bra för eleven med tanke på snabb återkoppling 
  • bra för mig eftersom jag fick en uppfattning om varje elevs förståelse/färdighet

Vi både lekte (instruktioner av typen "rita en bil") och var mer seriösa. Vi repeterade och tränade exempelvis tal från 100 till 1000 (se bilden), vokalljud, stavning av veckodagar och månader och liknande.

Ett praktiskt tips som är bra att tänka på: om möjligt frys bilden på tavlan via projektorn medan eleverna håller på med sina svar. Visa svaren först när du ser på din dataskärm att alla är klara. man vill ju inte att alla bara kan skriva av från tavlan, eller hur.

Läs ett tidigare inlägg här.

Har du testat verktyget än? Eller ska du göra det?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln