whiteboard online - ett användbart verktyg

ett whiteboard-online-rum ett whiteboard-online-rum
Via Patricia Diaz fb-sida Språk & IKT har jag fått ett tips på ett nytt webbaserat verktyg som gör mig väldigt entusiastisk och jag är ivrig att prova det i klassrummet så snart som möjligt. (Ska berätta när det har skett.)

Verktyget är ett online whiteboard-klassrum och det är mycket enkelt att använda, fungerar på alla moderna plattformar (surfplattor, smarta mobiler, datorer) och är gratis. Det går ut på att läraren snabbt och enkelt öppnar ett online "klassrum" på whiteboard.fi och eleverna ansluter sig med hjälp av en enkel kod som de kan se på tavlan. Varje elev har då en egen whiteboard att skriva på och läraren ser alla elevers whitebords samtidigt på sin enhet. Läraren ställer en fråga, eleverna skriver svaret på sina tavlor och läraren ser svaren poppa upp på sin skärm i realtid. Testade igår med dator och min mobil och min surfplatta (så jag var både lärare och två elever) och det var verkligen busenkelt. Så jag ser ett stort potential för verktyget i klassrummet. För korta läxförhör, för feedback och formativ bedömning, för stavningsövningar mm. Se ett lektionsexmpel här.

Jag har hittils använt mig av appen Educreations för att skriva "snabbdiktamen" eller för att få snabb återkoppling när det gäller elevernas förståelse av ett moment men då måste eleverna vända sina surfplattor mot mig för att jag ska kunna se vad de skrivit på skärmarna. Så whiteboard.fi verkar mycket bättre. Eftersom det är en webbsida och ingen app, måste jag förstås först förbereda alla elevpaddor genom att lägga hemsidan som ett bokmärke på samtliga hemskärmar innan vi kan använda verktyget. Sedan öppnar eleverna bokmärket och loggar in med koden. Vi gör så med Kahoot idag, så det blir inget konstigt för dem.

I filmen här nedan kan du se hur whiteboard.fi fungerar. Gissar att du också blir sugen att testa. Eller?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln